Mojosås

Du behöver 0.5 st gul lök finhackad 2 st vitlöksklyftor finhackade 0.5 st röd spansk chili skrapa bort kärnor, finhackas 2 msk olivolja 1.5 msk...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 st gul lök finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 0.5 st röd spansk chili skrapa bort kärnor, finhackas
  • 2 msk olivolja
  • 1.5 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk vinäger
  • salt

Gör så här

Fräs löksorter och chili i olja. Tillsätt övriga ingredienser utom salt. Låt sakta koka i 10 minuter. Mixa till slät sås. Smaka av med salt.


Kommentar:
Det här receptet ingår i rätten Tomat- och ölmarinerad strutsfilé serverad med mandelpotatis- och grönsaksragu. Därtill mojosås och pistaschsmör. En rätt komponerad av Anna-Karin Kindmark, kökschef på Färna Herrgård. Klicka på länkarna för övriga recept.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top