Pistaschsmör

Du behöver 100 g smör, rumsvarmt 1 msk saft från citron 1 msk olivolja 25 g pistaschnötter, skalade och hackade salt svartpeppar Gör så här...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 msk saft från citron
  • 1 msk olivolja
  • 25 g pistaschnötter, skalade och hackade
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Mixa smöret luftigt tillsammans med saft och olja. Blanda med nöthacket. Smaka av med salt och peppar. Gör en rulle av smöret och förvara i kyl till serveringen.


Kommentar:
Det här receptet ingår i rätten Tomat- och ölmarinerad strutsfilé serverad med mandelpotatis- och grönsaksragu. Därtill mojosås och pistaschsmör. En rätt komponerad av Anna-Karin Kindmark, kökschef på Färna Herrgård. Klicka på länkarna för övriga recept.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top