Snurrtårta med bär och frukt

Du behöver 5 st ägg 3 dl strösocker 2.5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 4 dl hallonsylt till fyllning 5 dl Vispad grädde till garnering...


10 portioner

Du behöver

  • 5 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl hallonsylt till fyllning
  • 5 dl Vispad grädde till garnering
  • bär till garnering

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt.

2
Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten till en jämn konsistens. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.

3
Grädda kakan mitt i ugnen cirka 5 minuter i 225-250 graders ugnsvärme.

4
Stjälp upp kakan på ett smörpapper och dra försiktigt bort bakplåtspapperet (om papperet fastnar kan man pensla det med lite kallt vatten på en bakpensel). Låt kakan kallna.

5
Bred sylt över kakan och skär den på längden i 6 bitar/remsor. Rulla ihop den första remsan och ställ den på högkant. Bygg sedan på med de övriga kakremsorna så de bildar en “spiral”. Garnera kakan med vispad grädde och säsongens bär och frukter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top