Du behöver
- 5 st ägg
- 3 dl strösocker
- 2.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 4 dl hallonsylt till fyllning
- 5 dl Vispad grädde till garnering
- bär till garnering
Gör så här
1
Vispa ägg och socker pösigt.
2
Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten till en jämn konsistens. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
3
Grädda kakan mitt i ugnen cirka 5 minuter i 225-250 graders ugnsvärme.
4
Stjälp upp kakan på ett smörpapper och dra försiktigt bort bakplåtspapperet (om papperet fastnar kan man pensla det med lite kallt vatten på en bakpensel). Låt kakan kallna.
5
Bred sylt över kakan och skär den på längden i 6 bitar/remsor. Rulla ihop den första remsan och ställ den på högkant. Bygg sedan på med de övriga kakremsorna så de bildar en “spiral”. Garnera kakan med vispad grädde och säsongens bär och frukter.