Potatisbröd med fänkål och anis

Du behöver 2 st potatis råa eller kokta 25 g jäst 3 dl vatten (37 grader) 1 msk matolja 1.5 tsk salt 1 msk brödkrydda...


10 portioner

Du behöver

  • 2 st potatis råa eller kokta
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten (37 grader)
  • 1 msk matolja
  • 1.5 tsk salt
  • 1 msk brödkrydda
  • 8.5 dl lantvetemjöl

Gör så här

Skala och riv potatisen fint. Smula ner jäst i en bunke och rör den slät med vatten, olja, salt och kryddor. Blanda ner potatisen och arbeta in mjölet till en smidig deg. Jäs degen under bakduk cirka 30 minuter. Knåda degen och forma till en limpa eller tio runda släta bullar. Lägg dem på en papprad plåt och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Grädda i 225 graders ugnsvärme cirka 30 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top