Raggmunkar med fläsk och lingon

Du behöver 11 st potatis (ca 1 kg) 2 st ägg muskotnöt finriven salt peppar nymalen smör till stekning Till servering: fläsk stekt rimmat lingon...


4 portioner

Du behöver

  • 11 st potatis (ca 1 kg)
  • 2 st ägg
  • muskotnöt finriven
  • salt
  • peppar nymalen
  • smör till stekning

Till servering:

fläsk stekt rimmat
lingon eller lingonsylt

Gör så här

1
Skala potatisen och riv den på ett rivjärn. Blanda med ägg. Smaksätt med muskotnöt, salt och peppar.

2
Hetta upp en stekpanna med smör. Lägg en klick smet i pannan och platta till. Stek raggmunkarna några minuter på varje sida tills de blivit gyllenbruna. Servera dem med stekt rimmat fläsk och lingon.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top