Skaldjurssås med melonsallad

Du behöver 1 späd purjolök 1/2 röd paprika 150 g färska champinjoner 1 msk olja ca 1 tsk Tandoori currypaste medium eller 1 tsk curry...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 späd purjolök
  • 1/2 röd paprika
  • 150 g färska champinjoner
  • 1 msk olja
  • ca 1 tsk Tandoori currypaste medium
  • eller 1 tsk curry
  • 1 dl crème fraîche
  • salt, pepparmix
  • 1 burk (360 g) kräftstjärtar i lag
  • Melonsallad:
  • hackad rucolasallad
  • cantaloupe- eller galiamelon
  • ett par krossade hasselnötskärnor
  • några droppar olja
  • Att servera till:
  • Nykokt färsk pasta och melonsallad

Gör så här

1
1. Ansa, skölj och strimla purjon. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skär champinjonerna i bitar.

2
2. Häll oljan i en traktörpanna. Tillsätt currypastan eller currypulver och samtliga grönsaker. Rör om och fräs alltsammans några minuter på medelvärme, tills allt är mjukt utan att ha fått färg. Tillsätt crème fraîche och smaksätt med salt och peppar.

3
3. Låt kräftstjärtarna rinna av väl. Lägg i dem i grönsaksblandningen och låt dem bli varma utan att koka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top