Löksymfoni

Du behöver 100 g purjolök i skivor 100 g schalottenlök i skivor 100 g rödlök i klyftor 100 g lök gul i klyftor 3 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 100 g purjolök i skivor
  • 100 g schalottenlök i skivor
  • 100 g rödlök i klyftor
  • 100 g lök gul i klyftor
  • 3 msk smör
  • 2 dl crème fraîche
  • 0.75 dl mjölk
  • salt vitpeppar
  • 2 msk gräslök finhackad

Gör så här

1
Förbered löken enligt ovan. Fräs samtliga lökar (ej gräslöken) blanka och lätt genomskinliga i matfettet. Blanda i crème fraîche och låt lökblandningen stå på svag värme 2-3 minuter. Späd eventuellt med lite mjölk till smidigare konsistens. Smaka av med salt och peppar.

2
Strö gräslöken över löksåsen när den ska serveras.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top