Citronpaj från Toscana

Du behöver Deg: 3 dl vetemjöl 100 g smör 0.5 dl strösocker citron rivet skal av en Fyllning: 3 st ägg 2 dl strösocker 4...


4 portioner

Du behöver

Deg:

3 dl vetemjöl
100 g smör
0.5 dl strösocker
citron rivet skal av en

Fyllning:

3 st ägg
2 dl strösocker
4 msk vetemjöl
citron rivet skal av en
6 msk pressad citron

Garnering:

50 g mandelspån
florsocker
lime skivad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

2
Mixa ingredienserna till degen. Tryck ut degen i pajformen och förgrädda pajskalet i 12-15 minuter.

3
Gör fyllningen: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner vetemjöl, citronriv och pressad citron. Häll krämen i pajskalet och grädda ytterligare 8-10 minuter. Fyllningen ska vara lite lös, den stelnar när pajen kallnat.

4
Rosta mandelspånen guldbruna i torr, het stekpanna. Strö spånen och siktat florsocker över den nygräddade pajen och låt den kallna.

5
Garnera med limeskivor och servera, eventuellt med vispad grädde.

6
Den här pajen går bra att göra en dag i förväg, då stadgar sig fyllningen bra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top