Knäckebröd

Du behöver 25 g jäst 5 dl vatten (37 grader) 2.5 tsk salt 2 tsk kummin 1 tsk anis 7.5 dl rågmjöl grovt vetemjöl ca...


4 portioner

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten (37 grader)
  • 2.5 tsk salt
  • 2 tsk kummin
  • 1 tsk anis
  • 7.5 dl rågmjöl grovt
  • vetemjöl ca 5 dl

Gör så här

1
Smula jästen i en degbunke och rör den slät med vattnet. Blanda ner salt och kryddor. Tillsätt mjölsorterna, lite i taget, och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa 40 minuter.

2
Dela degen i fyra mindre bitar och kavla dem så tunt det går. Nagga kakorna och lägg dem på ett ugnsgaller. Grädda i 175 graders ugnsvärme i cirka fem minuter på varje sida.


Kommentar:
Den här rätten ingår i en meny från Umeårestaurangen Greta & Co. Klicka på länkarna för fler recept!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top