Du behöver
- 2.5 dl Ljummet vatten
- 1 msk torrjäst
- kärnvetemjöl ca 8 dl
- 1 tsk salt
- 2 msk strösocker
- 3 msk jungfruolja
- 2 st äggulor till pensling
- 4 msk blå vallmofrön
- 2 msk salt grovt
Gör så här
1
Blanda vatten, cirka 40 grader varmt, med jäst och rör om och arbeta in drygt hälften av mjölet med salt och socker. Häll i olivoljan och arbeta in resten av mjölet. Knåda till en smidig deg.
2
Låt jäsa under duk 1 timme.
3
Dela degen i 25 lika stora delar och rulla ut dem till längder, cirka 8 mm tjocka och med spetsig ände. Låt dem jäsa på papprad plåt under duk 30 minuter.
4
Sätt ugnen på 225 grader.
5
Pensla med äggula, strö över vallmofrön och grovsalt och baka mitt i ugnen cirka 6 minuter. Servera med ett glas god olivolja, så att var och en kan doppa grissini i den.