Vallmogrissini

Du behöver 2.5 dl Ljummet vatten 1 msk torrjäst kärnvetemjöl ca 8 dl 1 tsk salt 2 msk strösocker 3 msk jungfruolja 2 st äggulor...


22 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl Ljummet vatten
  • 1 msk torrjäst
  • kärnvetemjöl ca 8 dl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk jungfruolja
  • 2 st äggulor till pensling
  • 4 msk blå vallmofrön
  • 2 msk salt grovt

Gör så här

1
Blanda vatten, cirka 40 grader varmt, med jäst och rör om och arbeta in drygt hälften av mjölet med salt och socker. Häll i olivoljan och arbeta in resten av mjölet. Knåda till en smidig deg.

2
Låt jäsa under duk 1 timme.

3
Dela degen i 25 lika stora delar och rulla ut dem till längder, cirka 8 mm tjocka och med spetsig ände. Låt dem jäsa på papprad plåt under duk 30 minuter.

4
Sätt ugnen på 225 grader.

5
Pensla med äggula, strö över vallmofrön och grovsalt och baka mitt i ugnen cirka 6 minuter. Servera med ett glas god olivolja, så att var och en kan doppa grissini i den.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top