Du behöver

  • 500 g hallon björnbär, blåbär
  • 2 msk punsch
  • 250 g vit choklad
  • 3 dl Vispad grädde
  • 3 st äggulor
  • 2 msk cointreau eller triplesec

Gör så här

Lägg bären i en skål och droppa punschen över. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg dem i en glasskål. Smält chokladen försiktigt i mikrovågsugnen. Vispa ägg och cointreau i en bunke. Blanda ner den smälta chokladen under oavbruten vispning. Vänd ner grädden. Häll upp i en bytta och låt stå kallt i kylen. Servera bärkompotten på en tallrik med en klick mousse på toppen.


Kommentar:
En meny från Hotel Sånninggården i Klippen, några kilometer väster om Hemavan i södra Lappland. Klicka på länkarna för övriga recept i menyn.
Tips: Har man inte tillgång till likör kan man använda citrusessens för likör i stället. Fryser man moussen får man en parfait.