Du behöver
- 500 g hallon björnbär, blåbär
- 2 msk punsch
- 250 g vit choklad
- 3 dl Vispad grädde
- 3 st äggulor
- 2 msk cointreau eller triplesec
Gör så här
Lägg bären i en skål och droppa punschen över. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg dem i en glasskål. Smält chokladen försiktigt i mikrovågsugnen. Vispa ägg och cointreau i en bunke. Blanda ner den smälta chokladen under oavbruten vispning. Vänd ner grädden. Häll upp i en bytta och låt stå kallt i kylen. Servera bärkompotten på en tallrik med en klick mousse på toppen.
En meny från Hotel Sånninggården i Klippen, några kilometer väster om Hemavan i södra Lappland. Klicka på länkarna för övriga recept i menyn.
Tips: Har man inte tillgång till likör kan man använda citrusessens för likör i stället. Fryser man moussen får man en parfait.