Svamppytt

Du behöver 3 rödlökar 1 kg palsternacka 1 kg lant-pommes frites (med skal) olja 400 g smörfräst svamp av valfri sort från torg eller frys...


10 portioner

Du behöver

  • 3 rödlökar
  • 1 kg palsternacka
  • 1 kg lant-pommes frites (med skal)
  • olja
  • 400 g smörfräst svamp av valfri sort från torg eller frys
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
Höj ugnstemperaturen till 225 grader.

2
Skala lökarna, klyfta dem tunt. Skala nackorna, strimla dem så tjockt som pommes frites ungefär. Vänd lök och nackor i oljan i ena halvan av en långpanna. Lägg frysta pommes frites i andra halvan och ugnsstek allt ca 20 minuter, tills potatisen är färdig. Blanda då alltsammans med värmd eller nyfräst svamp, salta och peppra och servera till färsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top