Husets röda glögg med kanel

Du behöver 75 cl enkelt rödvin skal och saft av 1 vältvättad blond apelsin 1 tsk kardemummakärnor 1 stång äkta kanel 5 cm torkad ingefära...


10 portioner

Du behöver

  • 75 cl enkelt rödvin
  • skal och saft av 1 vältvättad blond apelsin
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1 stång äkta kanel
  • 5 cm torkad ingefära i bit
  • 1/2-1 dl strösocker, efter tycke
  • 1 tsk (sultan)russin
  • (10 cl vodka/renat, sherry, madeira)

Gör så här

1
Häll ca 3 dl av vinet i kastrull, pressa i apelsinen och stick nejlikorna i skalet. Lägg skal, kryddor, socker och russin i vinet och hetta upp nästan till kokpunkten, tag från spisen. Låt stå och dra ett par timmar för kraftigare smak. Sila vätskan och häll på resten av vinet, hetta upp tills drycken ryker, och servera den ångande varm med (flagad) mandel och (sultan)russin.

2
Om man vill spetsa med en skvätt sprit eller starkvin gör man det allra sist, i het, silad glögg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top