Apelsinsoppa med flytmaränger

Du behöver 2 l apelsinjuice drickfärdig utan fruktkött 3 msk potatismjöl 1 st kanelstång 2 st stjärnanis Flytmaränger med mandel: 1 dl flagad mandel 2...


10 portioner

Du behöver

  • 2 l apelsinjuice drickfärdig utan fruktkött
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 st kanelstång
  • 2 st stjärnanis

Flytmaränger med mandel:

1 dl flagad mandel
2 st äggvitor
3 dl florsocker
1 msk limesaft nypressad

Gör så här

1
Vispa juice med potatismjöl i rymlig kastrull, ej aluminium som gör soppan grå. Lägg i kryddorna, koka upp under omrörning. Tag genast grytan från plattan och låt kallna. Plocka bort kryddorna och servera kyld, med maränger till.

2
Kan stå 2 dygn i kylen.

3

4
Marängerna:

5
Rosta mandel till lätt färg i torr stekpanna

6
på hög värme, det tar bara ett par minuter.

7
Vispa vitorna med absolut fettfria redskap till mycket hårt skum. Sikta i sockret, lite i taget, och droppa i limesaften under vispningen. Smeten ska vara fast och blank.

8
Vänd i mandeln med så få tag med en deg-skrapa som möjligt.

9
Klicka teskedsstora kakämnen på papprad plåt och grädda mitt i 125 grader varm ugn tills marängerna känns lätta och torra, ca 40 minuter.

10
Kan bakas veckor i förväg, men måste förvaras helt torrt i tät burk.


Kommentar:
Det här receptet ingår i Icakurirens julbord. För fler recept klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top