Kardemummamumma med sherry

Du behöver 2 st julöl mörkt (à 33 cl) 2 st porter (à 33 cl) 1 st sockerdricka (33 cl) 0.5 tsk kardemummakärnor 2 dl...


10 portioner

Du behöver

  • 2 st julöl mörkt (à 33 cl)
  • 2 st porter (à 33 cl)
  • 1 st sockerdricka (33 cl)
  • 0.5 tsk kardemummakärnor
  • 2 dl sherry gärna av olorosotyp

Gör så här

1
Kyl alla flaskorna. Stöt kärnorna grovt och låt dem dra någon halvtimme med sherryn. Sila bort kärnorna och blanda i mycket rymlig kanna med öl och porter. Tillsätt läsken sist, försiktigt så det inte skummar över. Servera ögonaböj.

2
Tomtens mumma:

3
(han ska ju köra rensläden…)

4
lika delar lättöl och julmust, bägge väl kylda.


Kommentar:
Det här receptet ingår i Icakurirens julbord. För fler recept klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top