Du behöver
- 400 g rödkål
- 3 l vatten 2 msk salt
- 0.5 dl olivolja
- saft rivet skal och av
- 1 st apelsin
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 tsk salt
- 2 krm vitpeppar nymalen
- 2.5 st apelsin fileade eller klyftade
- 10 st cornichons (inlagda minigurkor)
Gör så här
1
Strimla kålen fint, lätt med osthyvel. Sänk ner den 1-2 minuter i kokande saltat vatten i stor gryta. Låt kålen rinna av ordentligt.
2
Blanda olja, salt, skalriv och saft från apelsin, pressad vitlök med salt och vitpeppar.
3
Kål, dressing, citrusklyftor och gurkor kan förvaras var för sig i kyl ett par dygn. Blanda precis före servering.
Det här receptet ingår i Icakurirens julbord. För fler recept klicka på länkarna.