Russinmarmelad till pastejen

Du behöver 2 st rödlökar 2 msk olivolja 1 dl sultanrussin 0.75 dl ljus sirap 0.5 tsk salt 0.5 tsk rosépeppar finstött 1 tsk rödvinsvinäger...


0 portioner

Du behöver

  • 2 st rödlökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl sultanrussin
  • 0.75 dl ljus sirap
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk rosépeppar finstött
  • 1 tsk rödvinsvinäger

Gör så här

1
Halvera lökarna, ta bort torrt skal och skiva de saftiga lökhalvorna tunt. Fräs skivorna mjuka i oljan på svag värme. Rör i russin och sirap, låt dra en stund. Smaka av med salt, rosépeppar och vinägern, lite i taget.

2
Rör om ordentligt, smaka av för justering och spara under lock i kylen flera veckor om så behövs.


Kommentar:
Det här receptet ingår i Icakurirens julbord. För fler recept klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top