Du behöver
- 500 g köttfärs eller blandfärs
- 2 msk margarin eller smör
- 1 st purjolök
- 1 st paprika (röd eller gul)
- 1 st köttbuljongtärning
- 2 tsk curry
- 1 tsk paprikapulver
- salt
- cayennepeppar
- svartpeppar
- 2 dl crème fraîche
- 2 dl koncentrerad apelsinjuice
Garnering:
100 g skalade räkor
1 st apelsin i skivor
1 st papaya i skivor
Gör så här
1
Bryn färsen i hälften av matfettet i en stekpanna. Ta upp och lägg på ett fat. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Fräs purjolök, paprika och curry i resten av matfettet i stekpannan. Blanda i färsen och buljongtärningen.
2
3
Krydda med paprikapulver, salt och de båda pepparsorterna. Häll i creme fraiche och apelsinjuicen. Låt koka på svag värme under lock i ca 10 minuter. Garnera med räkor, apelsinskivor och papaya.
4
Servera med ris.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.