Du behöver

  • 500 g köttfärs eller blandfärs
  • 2 msk margarin eller smör
  • 1 st purjolök
  • 1 st paprika (röd eller gul)
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt
  • cayennepeppar
  • svartpeppar
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl koncentrerad apelsinjuice

Garnering:

100 g skalade räkor
1 st apelsin i skivor
1 st papaya i skivor

Gör så här

1
Bryn färsen i hälften av matfettet i en stekpanna. Ta upp och lägg på ett fat. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Fräs purjolök, paprika och curry i resten av matfettet i stekpannan. Blanda i färsen och buljongtärningen.

2

3
Krydda med paprikapulver, salt och de båda pepparsorterna. Häll i creme fraiche och apelsinjuicen. Låt koka på svag värme under lock i ca 10 minuter. Garnera med räkor, apelsinskivor och papaya.

4
Servera med ris.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.