Hyvlade pepparkakor med mandel

Du behöver 200 g smör eller margarin 2 dl socker 1 dl ljus sirap 2 tsk malen ingefära 2 tsk kanel malen 2 tsk nejlika...


120 portioner

Du behöver

  • 200 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk kanel malen
  • 2 tsk nejlika malda
  • 100 g mandelspån
  • 1 tsk bikarbonat
  • vetemjöl ca 6 dl

Gör så här

1
Ta fram matfettet i god tid så att det hinner bli rumstempererat. Rör matfett och socker smidigt. Tillsätt sirap, kryddor och mandel. Blanda bikarbonaten med mjölet och arbeta in lite i sänder till en smidig deg.

2
Dela degen i två delar och rulla ut till två längder, ca 20 cm långa, som plattas till med handen så att de blir rektangulära. Kontrollera att de inte blir bredare än skåran på osthyveln. Svep in i plastfolie och låt vila kallt i kylskåpet över natten.

3
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på plåtarna. Hyvla långa remsor av degen och skär varje remsa i tre delar och lägg på plåtarna. Om

4
degen hinner bli för varm och svårhyvlad kan du lägga in den i frysen en liten stund. Grädda mitt i ugnen i 200 grader, 3-5 minuter. Passa noga så att de inte bränns!


Kommentar:
Ljuvligt goda, lövtunna och knapriga pepparkakor som du bakar rekordsnabbt. I stället för att kavla låter du en vanlig osthyvel göra arbetet. Servera med ostkräm till glöggen – vi lovar att det blir succé. Den som är i tidsnöd kan förstås “fuska” med färdig pepparkaksdeg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top