Du behöver
- 1 st Kurirens knäck sats
- blockchoklad mörk eller ljus
Gör så här
1
Gör knäcksmeten på samma sätt som i grundreceptet. Låt gärna knäcksmeten bli riktigt hård. Klicka ut den till ovala plattor på bakplåtspapper. Lägg genast i träpinnar (grillpinnar eller blompinnar av trä går utmärkt).
2
Smält 50-300 g blockchoklad i vattenbad. Doppa ner klubborna i chokladen eller ringla den över knäckytan. (Bör göras tidigast dagen innan de ska ätas. Chokladen kan tyvärr bli vitprickig om de ligger länge.) Mängden choklad beror på om du vill ha klubborna med en topp av choklad, endast baksidan täckt eller helt täckta. Låt dem sedan stelna.
3
Knyt eventuellt om en och en med stekpåsefolie eller bara en färgglad rosett.
Klicka på länkarna för fler recept på härligt julgodis! Se “Kurirens knäck” för grundreceptet på knäck.