Tryffelbitar med valfri smak

Du behöver 1 dl vispgrädde 75 g smör osaltat 500 g mörk blockchoklad 1 dl crème fraîche 3 msk konjak whisky, rom eller citruslikör Chokladglasyr:...


90 portioner

Du behöver

  • 1 dl vispgrädde
  • 75 g smör osaltat
  • 500 g mörk blockchoklad
  • 1 dl crème fraîche
  • 3 msk konjak whisky, rom eller citruslikör

Chokladglasyr:

blockchoklad ca 400 g mörk
silverkulor

Gör så här

1
Låt grädde och smör koka upp i en stor kastrull. Sänk värmen och sjud tills smöret smält. Tillsätt chokladen, bruten i bitar, och vispa tills den smält och blandningen blivit slät. Ta kastrullen från värmen. Vispa i crème fraîche och valfri sprit. Häll smeten i 2 formar, ca 15 x 20 cm. Låt svalna till rumstemperatur och ställ sedan formarna i kylskåp så att smeten blir så kall att den kan skäras till kuber, ca 2 x 2 cm. Det tar ca 1 timme.

2
Ställ kuberna i frysen, ca 1 timme. Klä under tiden plåtar eller brickor med bakplåtspapper. Smält chokladen i vattenbad på spisen. Doppa tryffel-kuberna i chokladen med hjälp av gafflar. Lägg dem på de papprade plåtarna. Fäst eventuellt några silverkulor på bitarna innan chokladen hinner stelna.


Kommentar:
Klicka på länkarna för fler recept på härligt julgodis!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top