Gör så här
1
1. Mixa mjöl och smör till pajdeg, tryck ut i stor (paj)form med lös botten, den på bilden är 28 cm tvärsöver.
2
2. Lite upp på kanten ska degen. Stötta kanten med alfolie, pricka botten och grädda mitt i 225-gradig ugn cirka 10 minuter, till minimal färg. Ta ut, låt svalna och peta bort foliestöttan.
3
3. Passera de tinade hallonen genom en sikt, så att kärnorna gallras bort. Det blir olika mycket puré beroende på hallonsort, men cirka 1/2 dl behövs till fyllningen.
4
4. Mikra bitad choklad mjuk med grädden på högsta effekt i bunke. Börja med 1 minut, rör om, mikra 15 sekunder i taget och rör om emellan tills en jämn smet kan blandas.
5
5. Vänd i hallonpurén och fördela smeten i pajskalet. Låt stå kallt minst 2 timmar.
6
6. Garnera med bär och eventuellt arabesker, spritsade av vit choklad
7
7. Smält bruten vit choklad i nedre hörnet av en liten plastpåse 15 sekunder i stöten på mikrons högsta effekt. När cho-kladen är smält klipps ett pyttehörn av.
8
8. Spritsa “serpentiner” på bakplåtspapper eller plastfickor och kyl till sista stund. Stick dem i den krämiga tårtan just före servering – de viker sig snabbt av rumsvärme.