Du behöver
- 0.25 pkt jäst
- 1 msk olja
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk socker
- 2.5 dl kallt vatten
- 0.5 dl vetekli eller vetegroddar
- vetemjöl eller rågsikt
- vatten till pensling
- sesamfrö
Gör så här
1
Smula jästen i en degbunke och rör den slät med olja, salt, socker och vattnet. Tillsätt vetekli och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg.
2
Dela degen i åtta lika stora bitar och forma dem till runda bullar.
3
4
Lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i kylen över natten. Ta fram de kalljästa frallorna ur kylen. Pensla dem med vatten och strö över sesamfrö. Grädda frallorna i mitten av ugnen tills de blivit gyllenbruna. Det tar 10-12 minuter i 250 graders ugnsvärme. Låt svalna under bakduk.