Morgonbröd med sesamfrö

Du behöver 0.25 pkt jäst 1 msk olja 1 tsk salt 0.5 tsk socker 2.5 dl kallt vatten 0.5 dl vetekli eller vetegroddar vetemjöl eller...


8 portioner

Du behöver

  • 0.25 pkt jäst
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk socker
  • 2.5 dl kallt vatten
  • 0.5 dl vetekli eller vetegroddar
  • vetemjöl eller rågsikt
  • vatten till pensling
  • sesamfrö

Gör så här

1
Smula jästen i en degbunke och rör den slät med olja, salt, socker och vattnet. Tillsätt vetekli och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg.

2
Dela degen i åtta lika stora bitar och forma dem till runda bullar.

3

4
Lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i kylen över natten. Ta fram de kalljästa frallorna ur kylen. Pensla dem med vatten och strö över sesamfrö. Grädda frallorna i mitten av ugnen tills de blivit gyllenbruna. Det tar 10-12 minuter i 250 graders ugnsvärme. Låt svalna under bakduk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top