Brännvinssill i endivvagga

Du behöver 2 stora potatisar, mjölig sort 3 msk gräddfil 1 msk klippt gräslök 1/2 tsk rivet citronskal 1 endivsallad ca 10 bitar inlagd (brännvins)sill...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2 stora potatisar, mjölig sort
  • 3 msk gräddfil
  • 1 msk klippt gräslök
  • 1/2 tsk rivet citronskal
  • 1 endivsallad
  • ca 10 bitar inlagd (brännvins)sill eller 2-4 hela filéer inlagd sill

Gör så här

1
1. Tvätta potatisarna. Skär ett kryss i varje. Mikra dem tillsammans utan lock i full effekt (750 W) cirka 5 minuter. Låt vila 3 minuter för värmeutjämning. Kläm ihop potatisarna vid krysset så att de öppnar sig.

2
2. Rör samman gräddfil, gräslök och citronskal. Skeda såsen över potatisarna.

3
3. Plocka av de största bladen på endivsalladen. Använd dem som vagga för sillbitarna. Skär resten av salladen i ringar att servera bredvid. Lägg upp allt på tallrik och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top