Grekiska köttbiffar

Du behöver 300 g köttfärs 1 st potatis (ca 100 g) 0.75 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 dl mjölk 1 dl fetaost tärningar i...


2 portioner

Du behöver

  • 300 g köttfärs
  • 1 st potatis (ca 100 g)
  • 0.75 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl fetaost tärningar i kryddmarinad
  • 1.5 msk smör eller margarin

Gör så här

1
1. Blanda färs, potatisriv, salt och peppar i matberedare. Använd momentknappen tills färsen samlar sig till en bulle. Späd med mjölken i en stråle genom matarröret med maskinen på låg fart. Arbeta färsen smidig, men inte för länge.

2
2. Forma sex bullar med fuktad matsked mot fuktad hand. Kläm ner fetatärningar i mitten och släta till. Tryck bullarna platta.

3
3. Stek biffarna på båda sidor i matfett i stekpanna, 4-5 minuter per sida. Halv styrka på plattan.

4
Varm grönsakssallad:

5
Koka upp 2 dl vatten och 1/2 tsk salt. Lägg i 2 dl frysta salladsgrönsaker och 1 dl bulgur. Koka 2 minuter.

6
Låt stå 5 minuter under lock bredvid plattan. Krydda med timjan.

7
Om sås behövs, klicka på en stor tesked grekisk yoghurt.


Kommentar:
Tips!
Använd en glasskopa till färsbullarna. Doppa skopan först i kallt vatten, skeda och forma därefter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top