Du behöver
- 300 g köttfärs
- 1 st potatis (ca 100 g)
- 0.75 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 dl mjölk
- 1 dl fetaost tärningar i kryddmarinad
- 1.5 msk smör eller margarin
Gör så här
1
1. Blanda färs, potatisriv, salt och peppar i matberedare. Använd momentknappen tills färsen samlar sig till en bulle. Späd med mjölken i en stråle genom matarröret med maskinen på låg fart. Arbeta färsen smidig, men inte för länge.
2
2. Forma sex bullar med fuktad matsked mot fuktad hand. Kläm ner fetatärningar i mitten och släta till. Tryck bullarna platta.
3
3. Stek biffarna på båda sidor i matfett i stekpanna, 4-5 minuter per sida. Halv styrka på plattan.
4
Varm grönsakssallad:
5
Koka upp 2 dl vatten och 1/2 tsk salt. Lägg i 2 dl frysta salladsgrönsaker och 1 dl bulgur. Koka 2 minuter.
6
Låt stå 5 minuter under lock bredvid plattan. Krydda med timjan.
7
Om sås behövs, klicka på en stor tesked grekisk yoghurt.
Tips!
Använd en glasskopa till färsbullarna. Doppa skopan först i kallt vatten, skeda och forma därefter.