Du behöver
- 12 stora skogschampinjoner
- 1 rödlök
- 1 msk matolja
- 1 msk dragonblad i ättikslag
- 1/2 tsk salt
- 1 kryddmått svartpeppar
- 100 g chèvreost
- 6 körsbärstomater
Gör så här
1
Ansa svamparna. Skär loss stjälkarna helt uppe i svamphattarna. Spara hattarna.
2
Hacka stjälkarna och blanda dem med finhackad rödlök. Fräs hacket i matolja tills svampen sjunker samman och löken blir blank. Krydda med dragon, salt och peppar.
3
Lägg hattarna med undersidan uppåt på ett ugnssäkert fat. Skeda en liten topp av fräset på varje hatt. Toppa med en liten bit ost och lägg på en halv tomat med snittytan neråt. Så långt kan rätten förberedas i god tid.
4
Gratinera champinjonerna högt uppe i ugnen i 225 grader, helst under grill, cirka 8 minuter. Servera omedelbart.
Tips: Dragon i lag kan vara svårt att få tag på, använd i stället färsk eller torkad dragon. Torkad dragon får inte vara gammal, den smakar lätt hö.