Anna-Lisas linfrölimpa

Du behöver 25 g jäst 3 dl vatten (37 grader) 1 msk socker 1 msk olja 1 tsk salt 1 dl russin 2 dl linfrön...


10 portioner

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten (37 grader)
  • 1 msk socker
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 dl russin
  • 2 dl linfrön (hela)
  • 6 dl rågsikt

Gör så här

1
Smula ner jästen i en bunke. Rör den slät med vatten, socker, olja och salt. Blanda ner russin och linfrön. Tillsätt rågsikt, lite i taget, och arbeta till en smidig deg. Häll degen i en smord bakform (à 1 1/2 lit). Låt jäsa under bakduk cirka 45 minuter. Grädda limpan på nedersta falsen i 250 graders ugnsvärme 10 minuter.

2
Sänk värmen till 175 grader och grädda ytterligare 20-30 minuter.


Kommentar:
Näringsberäkning/skiva:
206 kcal
6 g fett
7 g protein
39 g kolhydrater
11 g kostfibrer

För fler sunda recept med näringsberäkning, klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top