Du behöver
- 0.5 st lök skivad
- margarin till stekning
- fisk till exempel lax eller sik
- 3 st potatis tärnade
- 4 st ägg
- 4 msk mjölk eller vatten
- 2 krm salt
- svartpeppar gärna nymalen
- hackad persilja
Att servera till:
blandad sallad
Gör så här
1
1. Stek löken mjuk med margarinet i en stekpanna.
2
2. Lägg ner fisken och potatisen och låt dem steka med.
3
3. Vispa ihop ägg och mjölk. Salta och peppra.
4
4. Slå äggblandningen över ingredienserna i stekpannan.
5
5. Lyft eller stick omeletten med en gaffel så att lös smet kan rinna ner och stelna.
6
6. Strö över persilja och servera omeletten direkt ur pannan tillsammans med en sallad.
Om du vill ha en fluffigare omelett kan du ställa den under grillen i ugnen ett par minuter. Tänk på att använda en stekpanna som tål värmen.