Bondomelett med rökt fisk

Du behöver 0.5 st lök skivad margarin till stekning fisk till exempel lax eller sik 3 st potatis tärnade 4 st ägg 4 msk mjölk...


2 portioner

Du behöver

  • 0.5 st lök skivad
  • margarin till stekning
  • fisk till exempel lax eller sik
  • 3 st potatis tärnade
  • 4 st ägg
  • 4 msk mjölk eller vatten
  • 2 krm salt
  • svartpeppar gärna nymalen
  • hackad persilja

Att servera till:

blandad sallad

Gör så här

1
1. Stek löken mjuk med margarinet i en stekpanna.

2
2. Lägg ner fisken och potatisen och låt dem steka med.

3
3. Vispa ihop ägg och mjölk. Salta och peppra.

4
4. Slå äggblandningen över ingredienserna i stekpannan.

5
5. Lyft eller stick omeletten med en gaffel så att lös smet kan rinna ner och stelna.

6
6. Strö över persilja och servera omeletten direkt ur pannan tillsammans med en sallad.


Kommentar:
Om du vill ha en fluffigare omelett kan du ställa den under grillen i ugnen ett par minuter. Tänk på att använda en stekpanna som tål värmen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top