Nudelsallad

Du behöver 1.5 tsk salt 200 g torsk eller annan mager fisk t ex spättafilé Nudelsallad: 1 pkt glasnudlar (125 g) 1 msk olivolja 0.5...


2 portioner

Du behöver

  • 1.5 tsk salt
  • 200 g torsk eller annan mager fisk t ex spättafilé

Nudelsallad:

1 pkt glasnudlar (125 g)
1 msk olivolja
0.5 st röd paprika finstrimlad
0.5 st grön paprika finstrimlad
1 st burk böngroddar
1 pkt saffran
1 msk grönsaksfond
1 msk vatten

Gör så här

1
Skär filéerna i mindre bitar och salta dem. Lägg nudlarna i en bunke med kallt vatten.

2
Fräs grönsakerna med oljan i en wokpanna. Slå bort vattnet från nudlarna och blanda dem med grönsakerna. Tillsätt saffran, grönsaksfond och vatten. Blanda väl och låt allt bli varmt. Koka upp en kastrull med lite vatten i botten. Lägg ner fisken och låt den ångas på svag värme under lock. Det tar cirka fem till sju minuter beroende på fiskens tjocklek. Servera allt tillsammans.


Kommentar:
Näringsberäkning/pers:
370 kcal
13 g fett
13 g protein
51 g kolhydrater
10 g kostfibrer

För fler sunda recept med näringsberäkning, klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top