Chokladformar med karamellkräm

Du behöver 200 g mörk blockchoklad Karamellkräm: 0.75 dl strösocker 0.75 dl mjölk 2.5 msk maizenamjöl 1 tsk vaniljsocker 1.5 dl vispgrädde Garnering: bär Gör...


14 portioner

Du behöver

  • 200 g mörk blockchoklad

Karamellkräm:

0.75 dl strösocker
0.75 dl mjölk
2.5 msk maizenamjöl
1 tsk vaniljsocker
1.5 dl vispgrädde

Garnering:

bär

Gör så här

1
Smält chokladen i en skål över kokande vatten eller i mikron och pensla insidan på formarna med choklad. Använd gärna dubbla formar så står de stadigare.

2
Låt chokladen stelna i kylskåp och pensla ytterligare en gång. Ibland räcker det att pensla två gånger, ibland behövs tre gånger, pröva dig fram.

3
Ta försiktigt bort pappersformarna och förvara chokladskålarna svalt.

4
Bryn sockret i en kastrull, häll i mjölken och rör tills sockret är löst. Rör ut maizenan i lite kall mjölk. Blanda ner redningen i en fin stråle under fortsatt omrörning. Koka upp krämen. Smaksätt den med vaniljsocker.

5
Kyl ner krämen. Rör då och då om i den.

6
Vispa grädden till ett fast skum och vänd ner det i den kalla krämen. Fyll kräm i formarna, använd en sked eller sprits.

7
Garnera med bär och förvara bakelserna svalt till serveringsögonblicket.


Kommentar:
Tips!
Ersätt karamellkrämen med vispad grädde blandad med mixade hallon eller andra bär.
Eller använd färdig vaniljvisp.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top