Läsar-recept

Heta mangoräkor

Du behöver 500 g räkor med skal 1 st mango 1 msk tandoorikrydda 2 tsk vitlök hackad 2 tsk chili hackad färsk 2 msk olja...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 1 st mango
  • 1 msk tandoorikrydda
  • 2 tsk vitlök hackad
  • 2 tsk chili hackad färsk
  • 2 msk olja
  • 1 st krossade tomater (400 g)
  • 1 st kokosmjölk (400 ml)
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • maizenaredning eventuellt 1-2 msk för ljusa såser

Gör så här

1
1. Skala räkorna. Ställ dem kallt så länge. Skala, kärna ur och skär mangon i centimeterstora bitar. Fräs mango, tandorikrydda, hackad vitlök och chili i olja i en stekpanna.

2
2. Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, socker och salt.

3
3. Låt puttra ca 10 min. Red eventuellt med maizenaredning för att få såsen lite tjockare.

4
4. Tillsätt till sist räkorna.

5
Servera gärna med jasminris.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top