Du behöver
- 500 g räkor med skal
- 1 st mango
- 1 msk tandoorikrydda
- 2 tsk vitlök hackad
- 2 tsk chili hackad färsk
- 2 msk olja
- 1 st krossade tomater (400 g)
- 1 st kokosmjölk (400 ml)
- 2 tsk socker
- 1 tsk salt
- maizenaredning eventuellt 1-2 msk för ljusa såser
Gör så här
1
1. Skala räkorna. Ställ dem kallt så länge. Skala, kärna ur och skär mangon i centimeterstora bitar. Fräs mango, tandorikrydda, hackad vitlök och chili i olja i en stekpanna.
2
2. Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, socker och salt.
3
3. Låt puttra ca 10 min. Red eventuellt med maizenaredning för att få såsen lite tjockare.
4
4. Tillsätt till sist räkorna.
5
Servera gärna med jasminris.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.