Du behöver
- 1 rödlök
- 1 litet fänkålsstånd
- 1 medelstor (ca 300 g) squash
- 1/2 medelstort huvud isbergssallad
- 1 apelsin
- 1 msk olivolja
- 2 msk japansk soja
- 1 msk mango chutney
- 1 pressad vitlök
- 2 krm pepparmix
- Att servera till:
- grillad kyckling
- kokt ris
Gör så här
1
1. Skala och skär löken i tunna klyftor. Ansa och strimla fänkålen. Ansa och strimla squashfrukten. Grovstrimla salladen. Skala och skär apelsinen i hinnfria klyftor med en vass kniv. (Börja med att skära bort skalet och den vita hinnan runt om apelsinen. Skär sedan ut apelsinklyftorna mellan hinnorna.)
2
2. Hetta upp oljan i en traktörpanna. Tillsätt lök, fänkål och squash. Låt fräsa tills grönsakerna är mjuka, beräkna 4-5 minuter.
3
3. Blanda ner isbergssalladen och lägg på ett lock. Låt stå på plattan några minuter tills salladen slaknar en aning.
4
4. Blanda under tiden soja och chutney. Smaksätt med pressad vitlök och peppar. Häll blandningen i traktörpannan och blanda om ordentligt.
5
5. Lägg till sist ner apelsinklyftorna och häll på eventuell saft. Servera direkt med grillad kyckling och ris.