Varm vintersallad

Du behöver 1 rödlök 1 litet fänkålsstånd 1 medelstor (ca 300 g) squash 1/2 medelstort huvud isbergssallad 1 apelsin 1 msk olivolja 2 msk japansk...


4 portioner

Du behöver

  • 1 rödlök
  • 1 litet fänkålsstånd
  • 1 medelstor (ca 300 g) squash
  • 1/2 medelstort huvud isbergssallad
  • 1 apelsin
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk mango chutney
  • 1 pressad vitlök
  • 2 krm pepparmix
  • Att servera till:
  • grillad kyckling
  • kokt ris

Gör så här

1
1. Skala och skär löken i tunna klyftor. Ansa och strimla fänkålen. Ansa och strimla squashfrukten. Grovstrimla salladen. Skala och skär apelsinen i hinnfria klyftor med en vass kniv. (Börja med att skära bort skalet och den vita hinnan runt om apelsinen. Skär sedan ut apelsinklyftorna mellan hinnorna.)

2
2. Hetta upp oljan i en traktörpanna. Tillsätt lök, fänkål och squash. Låt fräsa tills grönsakerna är mjuka, beräkna 4-5 minuter.

3
3. Blanda ner isbergssalladen och lägg på ett lock. Låt stå på plattan några minuter tills salladen slaknar en aning.

4
4. Blanda under tiden soja och chutney. Smaksätt med pressad vitlök och peppar. Häll blandningen i traktörpannan och blanda om ordentligt.

5
5. Lägg till sist ner apelsinklyftorna och häll på eventuell saft. Servera direkt med grillad kyckling och ris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top