Ingefärsdressad morotssallad

Du behöver 2 stora morötter 2 äpplen 1 burk (225 g) krossad ananas 1/2 dl cashewnötter Dressing: ca 1/2 dl ananaslag 1 msk olivolja 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 stora morötter
  • 2 äpplen
  • 1 burk (225 g) krossad ananas
  • 1/2 dl cashewnötter
  • Dressing:
  • ca 1/2 dl ananaslag
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 krm salt
  • Att servera till:
  • stekt kassler
  • nudlar eller annan pasta

Gör så här

1
1. Skala och grovriv morötterna. Kärna ur, dela och skiva äpplena fint. Skalet kan vara kvar.

2
2. Låt ananasen rinna av, men spara lagen till dressingen.

3
3. Blanda samman morötter, äpple, ananas och cashewnötter.

4
4. Gör dressingen genom att vispa samman alla ingredienserna. Häll den över salladen och blanda om väl.

5
5. Servera salladen till nystekt kassler och nudlar eller annan pasta.


Kommentar:
Tips! Färsk ingefära blir bäst om man skalar den innan den rivs. Man kan också pressa den i små bitar genom en vitlökspress.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top