Du behöver
- 2 stora potatisar
- 1 burk tonfisk
- 1/2 burk crème fraîche
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk ketchup
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
1
Skrubba av potatisarna med en rotfruktsborste eller grön svamp.
2
Lägg dem på ett fat och sätt in i mikrougnen. Mikra dem på full effekt 8-10 minuter. Ta ut dem och känn med sticka om de är mjuka. Annars får du mikra en stund till. Man brukar räkna med att en potatis tar ca 5 minuter. Två potatisar tar alltså ca 10 minuter.
3
Blanda under tiden tonfisk med crème fraîche. pressa vitlöksklyftan och blanda i den samt ketchup. Tillsätt salt och peppar och glöm inte att smaka av om det är lagom.
4
När potatisen är klar skär du ett kryss mitt på och klämmer lite på sidorna så den spricker upp. Sedan lägger du på en stor sked tonfiskröra.
5
Vill du göra potatisen extra festlig lägger du på svart kaviar på toppen och garnerar med dill.
Madeleine och Sofia har tröttnat på piroger och mackor. En bakad potatis blir ett gott mellanmål. Dessutom håller man sig mätt länge – extra bra om middagen blir sen.