Bakad potatis

Du behöver 2 stora potatisar 1 burk tonfisk 1/2 burk crème fraîche 1 vitlöksklyfta 2 msk ketchup 2 krm salt 1 krm svartpeppar Gör så...


2 portioner

Du behöver

  • 2 stora potatisar
  • 1 burk tonfisk
  • 1/2 burk crème fraîche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk ketchup
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

1
Skrubba av potatisarna med en rotfruktsborste eller grön svamp.

2
Lägg dem på ett fat och sätt in i mikrougnen. Mikra dem på full effekt 8-10 minuter. Ta ut dem och känn med sticka om de är mjuka. Annars får du mikra en stund till. Man brukar räkna med att en potatis tar ca 5 minuter. Två potatisar tar alltså ca 10 minuter.

3
Blanda under tiden tonfisk med crème fraîche. pressa vitlöksklyftan och blanda i den samt ketchup. Tillsätt salt och peppar och glöm inte att smaka av om det är lagom.

4
När potatisen är klar skär du ett kryss mitt på och klämmer lite på sidorna så den spricker upp. Sedan lägger du på en stor sked tonfiskröra.

5
Vill du göra potatisen extra festlig lägger du på svart kaviar på toppen och garnerar med dill.


Kommentar:
Madeleine och Sofia har tröttnat på piroger och mackor. En bakad potatis blir ett gott mellanmål. Dessutom håller man sig mätt länge – extra bra om middagen blir sen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top