Broccolisoppa

Du behöver 1 st broccolistånd stort 1 st palsternacka medelstor 1 st purjolök liten 1 msk olja 2 tärning buljong 1 st lagerblad 7.5 dl...


3 portioner

Du behöver

  • 1 st broccolistånd stort
  • 1 st palsternacka medelstor
  • 1 st purjolök liten
  • 1 msk olja
  • 2 tärning buljong
  • 1 st lagerblad
  • 7.5 dl vatten
  • pepparmix

Att servera till:

kryddiga korvar

Gör så här

1
1. Skölj och ansa broccolin. Skär den i bitar. Stjälken kan vara med om man strimlar den tunt. Skala och strimla palsternackan. Skölj, ansa och strimla purjolöken.

2
2. Fräs alltsammans i oljan i en stor kastrull några minuter.

3
3. Smula ner buljongtärningarna och tillsätt lagerbladet. Häll på vattnet och låt soppan koka 15-20 minuter tills allt är mjukt. Smaka av med lite pepparmix och eventuellt lite salt om det behövs. Om du vill ha soppan helt slät kan du köra den med stavmixer eller i en matberedare.

4
4. Servera soppan rykande varm med skivad stekt korv, eventuellt en klick lätt crème fraîche och brytbröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top