Gröna bollar av ost

Du behöver 1 liter mild yoghurt naturell 1-2 vitlöksklyftor 1/2 liten röd lök 1-2 krm salt 2-3 krm svartpeppar färsk basilika persilja Gör så här...


0 portioner

Du behöver

  • 1 liter mild yoghurt naturell
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1/2 liten röd lök
  • 1-2 krm salt
  • 2-3 krm svartpeppar
  • färsk basilika
  • persilja

Gör så här

1
Värm yoghurten i en kastrull till ca 50 grader, alltså lite mer än ljummet.

2
Häll yoghurten i ett kaffefilter i en bryggtratt. Ställ tratten i en kopp och ställ i kylen. Där får det stå ungefär ett dygn och rinna av. Då har du fått en vit ostmassa kvar i kaffefiltret.

3
Skala och finhacka löksorterna. Blanda dem med ostmassan och tillsätt salt och svartpeppar.

4
Gör små bollar av ostmassan. Skölj basilika och persilja och finhacka dem. Det finns också färdighackad att köpa, fryst i små paket.

5
Rulla bollarna i det gröna hacket. Blir det kryddgrönt över, strö det på fatet där bollarna ska placeras.

6
Bjud frukt till bollarna.


Kommentar:
Vill du göra din egen ost? Då behöver du en liter yoghurt – och lite tid. Sedan kan du göra bollar av osten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top