Du behöver
- 1 liter mild yoghurt naturell
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1/2 liten röd lök
- 1-2 krm salt
- 2-3 krm svartpeppar
- färsk basilika
- persilja
Gör så här
1
Värm yoghurten i en kastrull till ca 50 grader, alltså lite mer än ljummet.
2
Häll yoghurten i ett kaffefilter i en bryggtratt. Ställ tratten i en kopp och ställ i kylen. Där får det stå ungefär ett dygn och rinna av. Då har du fått en vit ostmassa kvar i kaffefiltret.
3
Skala och finhacka löksorterna. Blanda dem med ostmassan och tillsätt salt och svartpeppar.
4
Gör små bollar av ostmassan. Skölj basilika och persilja och finhacka dem. Det finns också färdighackad att köpa, fryst i små paket.
5
Rulla bollarna i det gröna hacket. Blir det kryddgrönt över, strö det på fatet där bollarna ska placeras.
6
Bjud frukt till bollarna.
Vill du göra din egen ost? Då behöver du en liter yoghurt – och lite tid. Sedan kan du göra bollar av osten.