Hallongrottor

Du behöver 200 g margarin eller smör 1 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 4.5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Fyllning: hallonsylt Gör så här 1...


20 portioner

Du behöver

  • 200 g margarin eller smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning:

hallonsylt

Gör så här

1
Skär smöret i mindre bitar. Rör sedan smör och socker mjukt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smörblandningen.

2
Forma degen till en rulle. Skär den i 20 bitar, det går lättast om man delar rullen på hälften och sedan varje del i 10 bitar. Rulla bitarna till bollar.

3
Doppa tummen i mjöl och tryck en fördjupning i varje boll. Lägg bollen i bakformar. Lägg 1 tsk hallonsylt i gropen.

4
Grädda i 10-12 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top