Härliga scones

Du behöver 8 dl vetemjöl 0.5 tsk salt 4 tsk bakpulver 100 g smör eller margarin 4 dl mjölk 2 msk sesamfrön eller solrosfrön Gör...


20 portioner

Du behöver

  • 8 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 100 g smör eller margarin
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk sesamfrön eller solrosfrön

Gör så här

1
Ta fram en långpanna och klä med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 250 grader.

2
Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Skär smöret i bitar och smula det i mjölblandningen med fingrarna. Häll i mjölken och blanda.

3
Platta ut den kladdiga degen till en platt kaka på mitten av plåten. Ta lite extra mjöl när du plattar ut degen så går det bra. Men lämna gärna en fem centimeter bred kant runt om så att brödet har chans att jäsa.

4
Strö på sesamfrön. Skåra fyrkanter med en vass kniv. Sätt in plåten mitt i ugnen och grädda cirka 10 minuter. Låt brödet svalna lite, men ät rutorna nygräddade med smör.


Kommentar:
Scones är perfekt att göra om du får lust att baka något. De ska ätas medan de ännu är varma. Varför inte mixa en milkshake till!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top