Havrebollar

Du behöver 8 dl havregryn 2.5 dl strösocker 1.5 tsk vaniljsocker 1 msk kakao 250 g smör eller margarin 0.5 dl kaffe kallt Gör så...


20 portioner

Du behöver

  • 8 dl havregryn
  • 2.5 dl strösocker
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • 250 g smör eller margarin
  • 0.5 dl kaffe kallt

Gör så här

Blanda alla ingredienser i en köksmaskin med visp. Kör smeten cirka 20 minuter så blir den fluffig och jättegod. Elvisp går också bra att använda och smeten kan köras kortare tid men blir då hårdare. Forma ganska stora bollar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top