Krispiga mintchokladplattor

Du behöver 1/2 dl cornflakes eller riscrisp 200 g choklad med mintsmak av typen “block” Gör så här 1 Lägg flingorna i en plastpåse och...


0 portioner

Du behöver

  • 1/2 dl cornflakes eller riscrisp
  • 200 g choklad med mintsmak av typen “block”

Gör så här

1
Lägg flingorna i en plastpåse och tryck ut luften innan den knyts ihop. Krossa flingorna till fint smul mellan en skärbräda och köksbänken.

2
Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en djup tallrik. Smält i mikron på hög effekt (750 W). Börja med 1 minut och känn med en gaffel om allt är smält. Fortsätt annars mikra 15 sekunder i taget tills allt är smält.

3
Blanda flingsmulorna i chokladen.

4
Klicka och forma sedan runda “småkakor”, cirka 2 millimeter tunna, på bakplåtspapper med hjälp av en sked. Låt svalna.


Kommentar:
Klara, färdiga, gå! Det här godiset gör du snabbare än du springer till kiosken.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top