Mandelischoklad

Du behöver 150 g ljus blockchoklad 150 g kokosfett 25 g flagad mandel ca 40 ischokladformar Gör så här 1 Bryt chokladen i bitar, skär...


40 portioner

Du behöver

  • 150 g ljus blockchoklad
  • 150 g kokosfett
  • 25 g flagad mandel
  • ca 40 ischokladformar

Gör så här

1
Bryt chokladen i bitar, skär kokosfettet i stavar och lägg i låg glas- eller porslinskanna. Mikra på högsta effekt 1 minut. Tag ut och rör om med gaffel. Om inte allt är smält då får man mikra 15 sekunder till, röra om och kanske mikra 15 sekunder igen. (Olika mikrougnar ger olika resultat.)

2
Ställ 40 ischokladformar på en liten bricka. Fyll formarna med smält chokladsmet och strö i mandel. Låt stelna ett par timmar i kylen. Förvaras i kyl.


Kommentar:
Tips:
Mandeln kan bytas mot solrosfrön eller pinjefrön, eller uteslutas helt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top