Rivig sås

Du behöver 1 dl gräddfil 1 dl messmör 2 krm finstött rosépeppar rivet skal av 1/2 apelsin Gör så här 1 Rör gräddfil och messmör...


4 portioner

Du behöver

  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl messmör
  • 2 krm finstött rosépeppar
  • rivet skal av 1/2 apelsin

Gör så här

1
Rör gräddfil och messmör jämnt med en gaffel i en skål. För att få rosépepparn riktigt finstött kan man krossa kornen i en mortel.

2
Tvätta och torka en apelsin med friskt skal. Riv ungefär halva apelsinen mot rivjärnets mest finhåliga sida. Skrapa ihop det rivna och blanda ner det och den krossade rosépepparn i såsen.


Kommentar:
Överraska familjen med att göra en sås till middagen. Såsen passar bra till grillad kyckling eller fläskkött, kokt eller grillad lax.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top