Saftig banankaka

Du behöver 125 g smör 4 dl strösocker 3 st ägg 2 st banan stora 6.5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0.5 dl mjölk 1...


0 portioner

Du behöver

  • 125 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 2 st banan stora
  • 6.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 st citron

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Smörj och bröa en kakform.

3
Lägg smöret i en bunke. Häll på socker. Rör tills det har blivit vitt och luftigt.

4
Knäck äggen och rör ner dem ett i taget.

5
Skala och mosa bananerna och rör ner bananmoset samt mjöl, bakpulver och mjölk.

6
Skölj och torka citronen och riv av det yttersta skalet på den fina sidan av ett rivjärn.

7
Rör ner citronrivet i smeten. Blanda allt noga.

8
Häll smeten i formen. Ta hjälp av en slickepott för att få med allt.

9
Grädda kakan i ugnen ca 50 minuter.


Kommentar:
I Afrika äter man gärna frukt till dessert, eller bakar med till exempel bananer för att få en saftig kaka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top