Du behöver
- 125 g smör
- 4 dl strösocker
- 3 st ägg
- 2 st banan stora
- 6.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 dl mjölk
- 1 st citron
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Smörj och bröa en kakform.
3
Lägg smöret i en bunke. Häll på socker. Rör tills det har blivit vitt och luftigt.
4
Knäck äggen och rör ner dem ett i taget.
5
Skala och mosa bananerna och rör ner bananmoset samt mjöl, bakpulver och mjölk.
6
Skölj och torka citronen och riv av det yttersta skalet på den fina sidan av ett rivjärn.
7
Rör ner citronrivet i smeten. Blanda allt noga.
8
Häll smeten i formen. Ta hjälp av en slickepott för att få med allt.
9
Grädda kakan i ugnen ca 50 minuter.
I Afrika äter man gärna frukt till dessert, eller bakar med till exempel bananer för att få en saftig kaka.