Du behöver
- 1 rulle kyld smördeg (25 x 42 cm)
- 1 dl vanlig påläggskaviar
- 1/2 dl crème fraîche
- 2 vrid på svartpepparkvarnen
- 1/2 dl mjölk
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Rulla ur smördegen med tillhörande papper på en bakplåt.
3
Sporra (eller skär med bordskniv) degen i rutor, ca 6 x 6 cm.
4
Blanda kaviar med crème fraîche och peppar.
5
Klicka ut 1 tsk av blandningen mitt på varje ruta. Vik över halva rutan på snedden, så att rutan blir en dubbel trekant. Tryck till kanten rejält med fingret, så att den håller ihop.
6
Grädda ca 10 minuter. Tag ut plåten med grytlappar.
Salt plockmat är ofta godare än godis. Våra smördegsrutor med kaviar är toppen både som snack och som förrätt.