Salta mandlar

Du behöver 2 dl vatten 100 g sötmandel ca 1/2 tsk salt Gör så här Koka upp vattnet i en kastrull. Dra åt sidan när...


0 portioner

Du behöver

  • 2 dl vatten
  • 100 g sötmandel
  • ca 1/2 tsk salt

Gör så här

Koka upp vattnet i en kastrull. Dra åt sidan när det bubblar och lägg i mandeln. När skalen på mandeln ser ballonglika ut häller du av det heta vattnet och häller på kallt. Då svalnar mandeln. Bryt av yttersta spetsen på varje mandel och tryck ut den ur skalet. Strö på salt medan mandlarna ännu är varma och fuktiga.


Kommentar:
Salt är lika gott som sött. Speciellt när det knaprar, som de här salta mandlarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top