Somrig kycklingsallad

Du behöver 1 st grillad kyckling 1 st sallad gärna flera sorter 1/2-1 st gurka Till såsen: 0.5 st röd lök 1 st knippa rädisor...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st grillad kyckling
  • 1 st sallad gärna flera sorter
  • 1/2-1 st gurka

Till såsen:

0.5 st röd lök
1 st knippa rädisor
1 dl gräddfil
3 msk majonnäs
1 msk kapris
1 msk senap
1 tsk strösocker

Till garnering:

krasse
1.5 dl jordnötter saltade

Gör så här

1
Ta bort skinnet och benen på kycklingen. Dela köttet i mindre bitar.

2
Skölj salladshuvudet och riv bladen i mindre bitar.

3
Skölj och skiva eller strimla gurkan.

4
Finhacka den skalade löken och de sköljda rädisorna till såsen.

5
Blanda gräddfil, majonnäs, kapris, senap och strösocker med lök och rädisor.

6
Lägg upp salladen, kycklingen och gurkan på ett fat.

7
Häll såsen över alltsammans. Garnera med klippt krasse och jordnötter.


Kommentar:
Brukar du varken gilla sallad eller lök? Lugn, detta är ändå salladen för dig. Rödlök är både söt och mild – trots att det är en lök. Och den grillade kycklingen gör att salladen smakar mycket.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top