Glasstårta

Du behöver 3 st glass halvliterspaket med vacker färg 1 st prinsesstårteöverdrag (köps rullat, bland baktillbehör) silverkulor strössel eller annan kakdekor Gör så här 1...


8 portioner

Du behöver

  • 3 st glass halvliterspaket med vacker färg
  • 1 st prinsesstårteöverdrag (köps rullat, bland baktillbehör)
  • silverkulor strössel eller annan kakdekor

Gör så här

1
Låt glassen halvsmälta och lägg den i en rundbottnad plastbunke (sån man vispar sockerkaka i). Jämna till och frys den hård. Rulla ut marsipanöverdraget och måtta in mitten. Skär fyra snitt som korsas mitt i, vart och ett ca 12 cm totalt. Använd kaksporre eller kniv. Kolla att varje flik helt kan lossas från de andra.

2

3
Tag glassen ur frysen, doppa skålens utsida hastigt i hett vatten så glassen lossnar. Stjälp upp på fat och sätt en tandpetare i tårtkullens mitt. Lägg överdragets mitt på tandpetaren och forma marsipanen mot tårtan. Jämna kanterna. Vik upp flikarna och stötta dem från glassidan med varsin tandpetare. Ställ i frysen minst 1 timme. Servering. Tag tårtan ur frysen, tag bort tandpetarna och dölj hålen med kakpynt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top