Kärlekskakor

Du behöver mördeg 4 dl vetemjöl 0.75 dl socker 200 g margarin eller smör 1 st ägg Glasyr: 2 dl florsocker matolja karamellfärg Ätliga dekorationer:...


0 portioner

Du behöver

  • mördeg
  • 4 dl vetemjöl
  • 0.75 dl socker
  • 200 g margarin eller smör
  • 1 st ägg

Glasyr:

2 dl florsocker
matolja
karamellfärg

Ätliga dekorationer:

strössel viol- och silverkulor på burk

Gör så här

1
Mördeg:

2
Lägg mjölet i en hög på bakbordet. Lägg i socker, smör och ägg. Arbeta ihop allt till en deg. Lägg degen i kylskåpet minst en timme så blir den lättare att baka med. Kavla ut ganska tunt och ta ut hjärtekakor med pepparkaksmått. Grädda i mitten av ugnen, 5-7 minuter i 175 grader varm ugn. Lägg florsockret i ett glas. Häll på kallt vatten tills det står över sockret. Låt det stå ett par minuter och häll sedan försiktigt bort vattnet. Rör glasyren med en gaffel tills den är jämn och slät. Häller man i ett par droppar olja blir den blank. Färga glasyren med karamellfärg.

3
Dekorera:

4
Bred på glasyr på de kalla kakorna. Lägg på dekorationerna innan glasyren torkat så att de fastnar ordentligt.


Kommentar:
Ätligt eller oätligt, tokigt eller romantiskt. Baka ett hjärta till den du tycker om!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top