Solrosbullar

Du behöver 50 g smör 4 dl mjölk 50 g jäst 0.5 dl strösocker 1 msk salt 1 dl solrosfrön 0.5 msk anis (om det...


10 portioner

Du behöver

  • 50 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk salt
  • 1 dl solrosfrön
  • 0.5 msk anis (om det finns hemma)
  • 10 dl mjöl till knådning och utbakning

Gör så här

1
1. Plocka fram alla ingredienser.

2
Smör, mjölk, jäst, socker, salt, solrosfrön, anis och vetemjöl.

3
2. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken. Låt allt bli lika varmt som fingret. Smula jästen i en degbunke. Vispa slätt med mjölken och smöret, socker, salt, solrosfrön och anis.

4
3. Arbeta ner mjölet i degbunken. Häll ut degen på bakbordet och knåda så länge du orkar och lite till. Dela degen i 10 bitar och platta till dem på mjölat underlag.

5
4. Lägg degbitarna på bakplåtspapper på plåt. Låt dem jäsa till dubbel storlek (ca 30 minuter). Grädda dem i 225 graders ugnsvärme ca 10 minuter.


Kommentar:
Gott bröd ska ha smaskigt pålägg. Det nybakade brödet här ovanför har fått på sig…
…böckling, sallad och rädisa.
…stekt ägg, kaviar och sallad
….sallad, leverpastej och bostongurka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top