Havreplättar med russin

Du behöver 1 dl havregryn 2 dl vatten 1 krm salt 1 msk strösocker 1 ägg 1/2 dl russin smör till stekning Gör så här...


10 portioner

Du behöver

  • 1 dl havregryn
  • 2 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 1 msk strösocker
  • 1 ägg
  • 1/2 dl russin
  • smör till stekning

Gör så här

1
1. Koka gröt på vanligt sätt av gryn, vatten och salt. Sockra. Låt halvsvalna och rör i ägg och russin.

2
2. Grädda plättarna väl i lite brynt smör på medelvärme, vänd försiktigt. Servera med lätt-crème fraiche och råsocker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top